|

Piercingul in spranceana a aparut in anul 1980 si popularitatea lui creste pe zi ce trece.
Curatati piercingul in fiecare zi. Faceti apa sarata dizolvand sare de bucatarie sau de mare intr-un pahar cu apa calda. Inmuiati un prosop curat sau un servetel in aceasta si aplicati pe piercing 2-3 minute (pana inlaturati intrega crusta). Este important sa inlaturati toata crusta deoarece se poate intarii pe cercel si intra in interiorul ranii cauzand durere si inflamatie.
Clatiti cu apa curata si miscati cercelul foarte usor pentru a va asigura ca nu a mai ramas crusta deloc.
Folositi o periuta de dinti noua si moale pentru a inlatura orice crusta daca aveti cercel in forma de haltera. Curatati periuta cu apa fierbinte si asigurati-va ca nu o folositi decat la curatarea crustei.
Uscati cercelul dupa ce faceti dus cu un servetel curat sau hartie igienica. Incercati sa tamponati usor pentru a-l usca, nu frecati dur pentru a nu agrava rana.
Combaterea infectiilor
Din cauza murdariei care intra in piercingul din spranceana, miscarii, si numarului mare de radacini ale firelor de par de langa rana, piercingul este predispus infectiei. Trebui sa fiti foarte atenti cu curatarea pentru a evita infectiile, oricum daca o infectie are loc se agraveaza foarte repede. Deoarece nu exista tesut sub pielea sprancenei, infectia se poate transforma repede intr-un chist mare, daca locul unde a fost facut piercingul devine foarte rosu si sensibil, posibil ca o cantitate mare de puroi s-a format in rana.
Atunci rana va trebui curatata, cea mai usoara metoda de a inlatura infectia din rana este aplicarea compreselor fiebinti. Trebuie avut insa grija cu temperatura compresei.
Tineti compresa peste rana pana ce temperatura ei scade, iar apoi trebuie sa spalati rana cu apa sarata calduta. Nu apasati pe rana pentru a scoate puroiul, doar tamponati usor in jurul ranii cu un servetel curat, repetati acest proces de cateva ori pana cand tot puroiul va iesi din rana.
|